Agenda & reserveren

sep
14
za
2019
Open Monumentendag @ Dorpskerk Opperdoes
sep 14 @ 11:00 – 17:00

De kerk is in het Open Monumenten weekend alleen op zaterdag 14 september open. U bent van harte welkom om deze prachtige middeleeuwse kerk te bezichtigen.

Openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is GRATIS. Op zondag gesloten.

14 september van 11.00 tot 17.00 uur geopend
sep
12
za
2020
Open Monumentendag | VIRTUEEL! @ Dorpskerk Opperdoes
sep 12 @ 11:00 – 16:00

De Open Monumentendag van 12 september 2020, met als thema ‘LEERMONUMENT 2020’ is in onze gemeente Medemblik geschrapt vanwege de Covid-19-maatregelen en de risico’s. Als alternatief wordt een vijftal monumenten in de gemeente uitgelicht door middel van korte filmpjes.

Klik hier voor meer informatie

sep
10
za
2022
Open Monumentendag 2022 @ Dorpskerk Opperdoes
sep 10 @ 11:00 – 17:00

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.
Ook dit jaar doet de Dorpskerk weer mee met de open monumentendag. We zijn 10 september al vanaf 11.00 uur open en ook deze dag kunt u de expositie van quilts komen bewonderen.

sep
9
za
2023
Open Monumentendag 2023 @ Dorpskerk Opperdoes
sep 9 @ 10:00 – 17:00

Thema 2023: LEVEND ERFGOED 

Op 9 september 2023 wordt het landelijke Open Monumentendag gevierd, en de prachtige Dorpskerk Opperdoes opent haar deuren om je te verwelkomen! Ervaar de betovering van ons eeuwenoude erfgoed, doordrenkt van geschiedenis en spirituele betekenis.

Wat kun je verwachten?

  • 🏰 Ontdek ‘Levend Erfgoed’: Duik in de rijke geschiedenis van onze kerk en maak kennis met de verhalen die haar tot leven hebben gebracht.
  • 🕰️ Historische Bezichtiging: Verken ons monumentale gebouw, van de sacrale sfeer tot de prachtige architectuur die de tand des tijds heeft doorstaan.
  • ☕ Geniet op het Terras: Bij mooi weer bieden we een uitnodigend terras waar je kunt ontspannen en genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.
  • 🍪 Proef de Traditie: Laat je smaakpapillen verwennen met een stukje van de beroemde ‘Opperdoezer Jodekoek’, een lokale lekkernij met een rijke geschiedenis.

Dompel jezelf onder in de unieke charme van de Dorpskerk Opperdoes en vier ‘Levend Erfgoed’ met ons op deze bijzondere dag. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, op zoek bent naar inspiratie of gewoon wilt genieten van een heerlijke dag uit, we heten je van harte welkom!

Mis deze kans niet om deel uit te maken van de levende geschiedenis van Opperdoes. Zet 9 september in je agenda en beleef een onvergetelijke dag in de Dorpskerk Opperdoes!