Werk aan de kerk en aan foyer “Oôs Honk”

Deze week vinden er aan de kerktoren en aan foyer Oôs Honk werkzaamhedenplaats.

Aan de buitenkant van de kerktoren loopt nu aan de rechter zijkant een regenwaterafvoerpijp. Deze pijp doet echter ernstig afbreuk aan het rijksmonument. In opdracht van de gemeente Medemblik (die eigenaar is van de kerktoren), wordt er een nieuwe afvoer aan de binnenzijde van de toren gerealiseerd. Een minder storende oplossing.

Foyer Oôs Honk is voorheen de brandweergarage van post Opperdoes geweest. Aan de buitenkant is dat vooral nog te zien aan de slangentoren aan de achterzijde van het gebouw. De slangentoren is echter in een dusdanig slechte staat dat er regelmatig stukken beton naar beneden vallen. De slangentoren zal daarom einde deze week worden verwijderd.

Klik hier voor een paar foto’s.