Bert van Baar live tijdens diner 22 juni

Deelnemers aan het diner op zaterdag 22 juni 2019 kunnen tijdens het culinaire evenement genieten van een live optreden van Bert van Baar.

Bert van Baar (1955) is troubadour van beroep, hij zingt en vertelt en begeleidt zichzelf op zeer uiteenlopende muziekinstrumenten. De kleinkunstenaar gebruikt gitaren, accordeon, tweerijer, maar ook zeldzame instrumenten als de hommel. Deze ‘Dutch singer-songwriter’ heeft een uitgebreid repertoire eigen werk dat nogal ‘groen’ van karakter is. Niet vreemd, want in de vorige eeuw was hij redacteur van het succesvolle tijdschrift Grasduinen. Bert van Baar is vocaal verslaggever, verslaat bijeenkomsten en symposia.

Voor zijn Westfriese liedprogramma Déér Legge Je Wortels, schreef hij muziek bij ruim 20 roime van Ina Broekhuizen-Slot. Het resultaat is een unieke serie liedjes die de luisteraar verwonderd meeneemt door een Westfries landschap.

Bert van Baar (‘beschermd landschapszanger’) studeerde in de jaren zeventig Nederlands in Amsterdam, onder andere bij Willem Wilmink. Binnen zijn cultureel gemengd bedrijf combineert hij zijn journalistieke achtergrond met zijn muzikale vaardigheden: “Zo word je vanzelf vocaal verslaggever.”
Hij leerde zichzelf spelen op snaren en toetsen. Eind jaren negentig zag hij drie liedprogramma’s in première gaan op Terschellings Oerol. Als freelance vakdocent verzorgt hij workshops over taal en muziek voor zeer uiteenlopende doelgroepen en leeftijden. Als ‘multi-instrumentaal taalkunstenaar’ werkt hij mee aan literaire events, symposia en exposities.