Kom binnen!

De Dorpskerk van Opperdoes en Almersdorp heeft een eeuwenoude geschiedenis. Tot op de dag van vandaag zijn en worden veel mensen geraakt en geïnspireerd door de intieme, eenvoudige en sacrale sfeer die het prachtige middeleeuwse monument ademt.

Op 8 mei 2013 heeft de Protestante Gemeente Opperdoes het kerkgebouw afgestoten en in eigendom overgedragen aan de speciaal daarvoor opgerichte burgerlijke stichting ‘Stichting Dorpskerk van Opperdoes en Almersdorp. Daarmee heeft het gebouw een herbestemming gekregen voor nieuwe, burgerlijke aangelegenheden. Een sterke verrijking met als hoofddoel het behoud van het monument voor het nageslacht. Overigens hanteren wij als werknaam ‘Dorpskerk Opperdoes’.

Met eerbiedig respect voor het monument en haar geschiedenis, is het gebouw voor een groot gedeelte reeds aangepast en gerestaureerd en zal het in de toekomst nog verder worden aangepast, tot een breed inzetbaar multifunctioneel gebouw. Het is en blijft daardoor een bron van inspiratie en een ontmoetingsplaats voor velen.

In de zomermaanden is een naast het kerkgebouw gelegen terras geopend waar het goed toeven is!

Door de aankoop en verbouwing van de aanpalende voormalige brandweergarage, beschikt de Dorpskerk tevens over een foyer die de naam ‘Ôos Honk’ heeft meegekregen.