Kom binnen

Ontdek de betovering van Dorpskerk Opperdoes

Kom binnen en wees welkom in de eeuwenoude Dorpskerk van Opperdoes en Almersdorp, doordrenkt van geschiedenis en spirituele betekenis. Onze middeleeuwse schat blijft mensen tot op de dag van vandaag beroeren en inspireren met haar intieme, eenvoudige en heilige ambiance.

Historische overdracht aan de Stichting Dorpskerk van Opperdoes en Almersdorp

In 2013 droeg de Protestantse Gemeente Opperdoes het kerkgebouw over aan de burgerlijke stichting ‘Stichting Dorpskerk van Opperdoes en Almersdorp’. Dit betekende een nieuwe bestemming voor het monument, waarbij het zich opende voor diverse burgerlijke activiteiten. Ons hoofddoel is het waarborgen van dit prachtige monument voor toekomstige generaties. We verwijzen naar onszelf als ‘Dorpskerk Opperdoes’.

Eerbiedige aanpassingen en restauraties

Met diep respect voor de geschiedenis en de schoonheid van het gebouw hebben we al aanzienlijke aanpassingen en restauraties voltooid. Verdere plannen staan klaar om het gebouw nog veelzijdiger en functioneler te maken, terwijl we de bron van inspiratie en ontmoeting behouden die het altijd is geweest.

Unieke gelegenheden in een historische setting

De Dorpskerk Opperdoes blijft een populaire keuze voor kerkelijke huwelijken en burgerlijke huwelijksceremonies. We bieden tevens faciliteiten voor uitvaarten, opbaring en condoleances, waarbij de historische atmosfeer een speciale betekenis toevoegt aan deze belangrijke momenten.

Geniet van het terras en de foyer

Ons terras, geopend van medio juni tot medio oktober, biedt een heerlijke plek om te ontspannen naast de kerk. Bij mooi weer kunt u hier optimaal genieten.

Dankzij de aangrenzende voormalige brandweergarage beschikt de Dorpskerk over een foyer genaamd ‘Ôos Honk’. Of het nu mooi of minder mooi weer is, u kunt op het terras of in de foyer genieten van koffie, thee, frisdrank en lokale lekkernijen zoals de beroemde Opperdoezer jodenkoek.

Toekomstige evenementen @Dorpskerk Opperdoes

Blijf op de hoogte van onze evenementen en activiteiten. Bekijk onze agenda voor terrasopeningen en speciale gebeurtenissen in onze historische kerk.

Kerkinterieur gezien vanuit de toren. Beeld: ‘Fotografie Menno Sabel’.

Verken de rijke geschiedenis en betoverende sfeer van de Dorpskerk Opperdoes en Almersdorp. Of u nu komt voor een speciale gelegenheid, rust, reflectie of ontmoeting, wij heten u van harte welkom in ons historische monument.